+380 (44) 490-31-00
Зворотній дзвінок
Консультація
+380 (44) 490-31-00
Зворотній дзвінок
Почніть вводити категорію або назву товара

Чайка Східна (Клуша)

Чайка Східна (Клуша)
Східна клуша, або халей (лат. Larus fuscus heuglini) - один з досить великих представників роду чайок (Larus). Таксономічно її зближують із клушею (Larus fuscus) і розглядають як підвид останньої. Крі... Перейти до опису породи
Товари для цієї породи
Рішення проблем
Інформація про породу
Розмір
Великі
Групи
Ржанкоподібні
Розмір породи
Великий птах
Вага породи
745-1360 г
Тривалість життя
10-20 років
Тип харчування
Хижі
Довжина тіла
41-70 см
Товари для цієї породи
Клітки для великих птахів Годівниці для птахів Жердинки, драбинки, гойдалки для птахів Ігри та головоломки Корм для великих папуг Вітаміни та мінерали для птахів
Опис

Східна клуша, або халей (лат. Larus fuscus heuglini) - один з досить великих представників роду чайок (Larus). Таксономічно її зближують із клушею (Larus fuscus) і розглядають як підвид останньої. Крім того, раніше її включали до складу політичного виду срібляста чайка (Larus argentatus) у його широкому розумінні. Наукова назва підвиду дано на честь Теодора Гейгліна (нім. Theodor von Heuglin), німецького зоолога та мандрівника.

Птахів зі східної частини ареалу халею, що мають більш блідо-сіру мантію, часто розглядають як окремий підвид Larus heuglini taimyrensis (таймирська чайка). Інше можливе пояснення полягає в тому, що птахи такого забарвлення з'являються в результаті гібридизації між халеєм та східносибірською чайкою Larus vegae, яку, однак, часто розглядають як підвид халею Larus heuglini vegae.

Проживання

Вони регулярно реєструвалися у Фінляндії і, можливо, там гніздяться. На зиму вони мігрують на південь до Південно-Західної, Південної, Східної Азії та Східної Африки. У невеликій кількості вони були зареєстровані в Південно-Східній Азії, цей вид був відмічений у Південній Африці, і його зальоти можуть реєструватися в Західній Європі.

Зовнішній вигляд

Це великі чайки з округлою головою, сильним дзьобом, довгими ногами та крилами. Довжина тіла від 53 до 70 см, розмах крил від 138 до 158 см і маса тіла від 745 до 1360 р. Стандартні виміри такі: хорда крила 40,5 до 46,9 см, дзьоб від 4,5 до 6,5 см цівка 5,9 до 7,8 см. Спина і крила темно-сірі, відтінок їх мінливий, але часто подібний до такої у раси Larus fuscus graelsii, однієї з дрібних форм клуші, що мешкає на Британських і Фарерських островах і в Бретані у Франції. Взимку оперення голови має лише легкий наліт (прожилки) коричневого кольору, але чіткіша і яскравіша смугастість присутня на передній частині шиї. Ноги зазвичай жовтого кольору, зрідка відзначають птахів з рожевими ногами.

Линяння відбувається пізніше, ніж у більшості родинних видів, так, що голови у птахів залишаються не вилиняв, а першорядні махові обношеними ще у вересні та жовтні. Махові пір'я можуть повністю не змінитись аж до лютого чи березня, коли оперення голови все ще линяє.

Живлення

Цей вид живиться, в основному, молюсками, хробаками та ракоподібними.

Читати далі
Характеристики породи
3/5
Активність
Помірна
1/5
Дресирування
Дуже важко
1/5
Доброта
Є агресія
2/5
Линька
Практично не линяють
1/5
Мовлення
Не розмовляють
2/5
Складність догляду
Невеликий догляд
Характеристика породи Чайка Східна (Клуша) створена співробітниками ZooBonus - на основі відгуків власників розплідників та оцінці статей і відгуків в інтернеті. Також з часом ми відкриємо можливість формувати ці дані зареєстрованим користувачам.
Шукаєте ветеринара поблизу?
Скоро запрацює модуль пошуку ветерина поблизу. Слідкуйте за оновленнями.
Фото з улюбленцем
Маєте цікаві фото свого улюбленця цієї породи? Поділіться ними з іншими користувачами!
Обговорення власників Чайка Східна (Клуша)
no-question
Авторизуйтесь будь ласка щоб задати питання